Alla inlägg den 22 september 2011

Av nellymonsteragent - 22 september 2011 08:55
















































































 

    Nån som vet vad det är för fel på tandfeen nu för tiden? Lillprinsen tappade (ännu) en tand här om kvällen. Den blev nerlagt i ett vattenglas som sig hör och bör. Och sen hände...INGET?!?!

När vi gick upp nästa morgon låg tanden fortfarande alldeles ensam i det samma vattenglas, och ingen peng var istoppad.

Tack och lov så blev prinsen mer förvånad än besviken , och under frukosten diskuterade vi vad som kunde ha hänt; Tanfeen brukar man ju alltid kunna lita på?! Bara hon inte hade blivit sjuk! Kanske hade hon åkt på semester? Eller så hade hon helt enkelt för mycket att göra.

Förslagen  till förklaringar var många. Prinsessan hängde glatt på, trots att hon för länge sen har räknat ut hur det egentligen ligger till med både tandfeen, tomten och påskharen.


Påkommande kväll kan man tänka sig att Tandfeen trots allt hade fattat att nu får det bli skärpning, och peng i glaset! Men så lätt skulle det kanske inte bli...


Hemma hos oss gjorde vi en deal med Feen för läänge sen, att även om hon låg dit en peng, så skulle tanden få vara kvar.

Det var på den tiden då även prinsessan visste att tandfeen fanns. Hon hadde tappat tand nr tre eller fyra, när hon deklarerade att hon tyckte det var orättvist att tandfeen kom och snodde hennes tänder. Hon ville min sann inte ge bort flera, men hon ville jättegärna få guldpengen ändå.

Och kanske var det samma kväll som en riktigt liten lillprins ropade med liten röst att han inte kunde sova. Han var rädd för Tandfeen.








I alla fall brukar det gå till såhär hos oss:


  1. Man lägger en tand i ett glas vatten
  2. Man väntar över natten
  3. Nästa morgon ligger tanden fortfarande kvar i vattenglaset, tillsammans med en tia.

Men denna gången blev det altså lite annorlunda: Första natten hände inget. Sen andra dagen, när det ble kväll och barnen sov, kom vi vuxa att tänka på tanden.

Inte bara var tanden borta, men glaset oxå. Tandfeen hade uppenbarligen bytt branch, och istället för att "feea" hela nätterna, nu gått över till att jobba med "hushålnära tjänster" (troligtvis i och med Rut-avdraget och allt godt det har medfört, typ). Glaset var snyggt och prydligt insatt i diskmaskinen. Och tanden var borta!

Kris. Kortvarig. Som den virriga mamman man ibland är, så hade man en annan gammal löstand liggande. Alltså:


  1. Fram med vattenglas (det samma som innan)
  2. Tanden i.
  3. Tia i
  4. Vänta över natten

Och nästa morgon konstaterades det samma. Vattenglas med tand och tia. Tur det löste sig för Tandfeen.



                                                  


  









Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards