Direktlänk till inlägg 22 november 2011

Hm...

Av nellymonsteragent - 22 november 2011 12:03

Var en underbar promenad i "mossen" i förmiddags. Här är gått och trist nu för tiden, men det är ju ändå så underbart att komma ut i naturen!

Har länge tänkt på att komma i gång med träning med långlina, men det har liksom inte riktigt blivit av. Dels är vår vanliga promenad inte riktig lämplig för en nästan lös, nyfiken liten Nelly. Vägen svänger hela tiden, och man möter andra med hundar hela tiden. Och precis vid stigen går det el-staket kring en ko-hage.

Men nu har korna flyttat in, så jag räknar med att det inte är el i staketet. De senaste förmiddagarna har vi dessutom gått en annan väg än vi brukar. Här är stigen väldigt smal och översiktlig, och oftast väldigt lerig, så man möter inte så många.

I dag gick vi alltså en underbar runda här. Nelly fick gå "lös" (i långlina) hela vägen, och det visade sig att hon är jätteduktig på att stanna när jag ber henne. Dock inte lika duktig på att komma när jag vill. Vi anmäler oss nog inte till någon lydnadstävling detta året, inte!   Men hon har verkligen blivit en jättetrevlig, go'hund! Har lugnat ner sig betydligt när hon går i koppel. Och med långlinan var det bara att njuta av promenaden.

Hon och Gustav har också blivit jättekompisar, och det är skönt. Ett tag var dom nästan lite rädda för varann; Nelly nafsade med sina valp-tänder, och Gustav var kanske inte alltid så "förutsägelsebar" för en liten valp.

Nu lekar och busar dom hur bra som helst. Och rätt va det är, så är man lite av med dom. Då ligger de oftast under bordet i vardagsrummet och myser!


Var hos veterinär och kollade navelbråcket, och det blev ju inte så kul. Om det inte händer något akut, blir det operation efter jul. Det var ju väntat, egentligen. Så på ett sätt är jag nästan lite lättad att det blir av. Samtidigt är det inte alls roligt att tänka på att dom ska söva och skära i henne...

 
 
Ingen bild

Dåvøy

23 november 2011 15:28

Hallo
Så fint å finne en svensk blogg med samme hund som oss. I norge avler man ikke på hunder med navlebrokk. Har dere kontaktet oppdretter? Dette er jo en medfødt,ARVELIG skade som skal oppdages av vetrinær FØR hunden selges! Er det ikke regler for slik hos dere? Håper det går bra og jeg vil anbefale dere å kontakte selger. Hvis dette er en seriøs oppdretter, noe som virker tvilsomt? Lykke til med operasjonen. Nydelig hund.
Hilsen aktiv hunde eier i norge

nellymonsteragent

23 november 2011 22:54

Hei, Dåvöy.
Mange spörsmål som tåler å tenkes på, ja. Svenske kennelklubben fraråder avel på hunder med navlebråkk, men det virker kanskje som at kunnskapen ikke er stor nok i alle hundemiljö her i Sverige.
Vi syns jo også det var merkelig at veterinären ikke oppdaget brokket, som vi fant med det samme vi hentet valpen, dagen etter veterinär-undersökelsen.

Velger å tro at det meste skyldes ukunnskap. Men det föles jo litt tungt at hun mest sannsynlig må opereres.

Takk for oppmuntrende kommentar.
Hilsen fra Ingrid

 
Ingen bild

Britt

25 november 2011 09:23

Hei
Håper det går bra med lille Nelly!
Leit at hun må opereres. Ellers høres det veldig kjekt ut med fine turer og at hun får gå løs (nesten).
Ønsker dere god helg
Klem fra Britt

nellymonsteragent

25 november 2011 14:59

Joda, det går vel bra. Er nesten bare glad for at det blir operasjon. Brokket ser så stort og "buligt" ut, så nå går jeg liksom bare og bekymrer meg for at det skal skje noe FÖR operasjonen. Antagelig hender det ikke noe. Hvis risken for det var stor, så hadde de vel operert tidligere. Men vi skulle ha koll på det. Faser litt for tiden etterpå. Det blir vel krage og sånt. Vet ikke hvor stort operasjonssåret blir. Antagelig ikke så voldsomt, men veterinären påpekte jo at det ikke er helt å kimse av. Man går jo helt inn i buken for å få lukket brokket.

Ellers går det bra med oss. Kjipt vär, men det får vi vel leve med.
Ha det så bra, og klem!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nellymonsteragent - 29 mars 2012 21:44

Blir bara några snabba bilder! Tycker dom är så underbara. Dom  leker nästan varje dag nu, och det är utan tvivel höjdpunkten över alla för Nelly!                                             Visst är dom underbart söta?! ...

Av nellymonsteragent - 10 mars 2012 22:50

Den som letar, hon hittar...   Om man kanske skulle få komma ut i trädgården och leka spårhund med Prinsessan?         Vet inte vem som tyckte det var roligast, Nelly eller "Prinsessan". Den senare gömde skinkbitar runt på olika finurl...

Av nellymonsteragent - 6 december 2011 11:02

  En underbar liten dam på vilda vägar i trädgården nå'n gång i slutet av november. (Klicka på bilden, så blir den lite större.)                             ...

Av nellymonsteragent - 5 november 2011 18:40

(Även) Vi har blivit såna som jämt och ständigt kollar på "Hemnet". Fast vi nog egentligen inte ska byta bostad. Tror jag. Allra första huset vi kollade på, när vi fortfarande bodde i lägenhet, råkade vara vårt Dröm-hus! Det var en genuin gammal ...

Av nellymonsteragent - 2 november 2011 10:27

November är kanske den månaden jag gillar minst. Mörkt och trist, inget kul i trädgården, och det dröjer flera månader innan man har något hopp om ljusare tider.   Men det kunde ju alltid varit sämre. Och sen så är det ju höstlov. Prinsen och pri...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards