Direktlänk till inlägg 5 november 2011

Point of no return

Av nellymonsteragent - 5 november 2011 18:40

(Även) Vi har blivit såna som jämt och ständigt kollar på "Hemnet". Fast vi nog egentligen inte ska byta bostad. Tror jag.

Allra första huset vi kollade på, när vi fortfarande bodde i lägenhet, råkade vara vårt Dröm-hus!

Det var en genuin gammal Skånelänga. Hela huset var vackert renoverat på ett sätt som framhävde det gamla. Det var öppen spis i flera rum. Huset var format i ett U. Där var fullt av krinklar och krokar, men planlösningen var praktisk och charmig på samma tid.

Ända nackdel var att det låg i Veberöd (långt från våra jobb), och att framsidan av huset gränsade mot stora vägen.


Sen hittade vi huset där vi bor nu. En trevlig villa byggt i början av 70-talet, med relativt stor tomt. Den kan så klart inte jämföras med den gamla längan, men den har ändå sin charm.

Och nu, efter tio år i detta huset, har vi så klart gjort det till vårt.

Mannen har byggt världens finaste uterum. I somras satte vi upp en relativt stor pool till barnen. Och trädgården börjar bli nästan så som jag drömt om att jag vill ha den.

Vi närmar oss point of no return. Fast vi ständigt tittar på hus och gårdar som är till salu, så tror jag egentligen inte att vi nånsin kommer kunna flytta härifrån....

(Om vi inte hittar ett riktigt charmigt, billigt hus med stoooor tomt =)


Vi har fått spindelinvasion.

Det började med Halloween-pyssel, så klart. Jag och barnen satt och funderade på vad vi skulle hitta på för kul, och plötsligt blev det massor av spindlar!




   





 


Mannen och barnen gjorde pumpor en dag när jag var på jobbet. Det börjar bli lite av en tradition. Även om jag i början kände att "Halloween" verkligen inte var MIN tradition, så älskar ju barnen det! Och allt kul man kan hitta på på denna tiden av året, är väl egentligen positivt (om man inte stressar för mycket).

 


I fredags gjorde vi en utflykt till Snogeholm. Vi tog med fiskespö, grill och backup-korv och bröd. Barnen fick MASSOR av fisk (15 stk, tror jag), men alla var för små för att äta, så mannen slängde i dom igen. Barnen tyckte ändå att det var jättespännande. Och kanske minst lika gott med grillat korv.

 


Nelly var nog den som var minst nöjd med utflykten. Inte kul att sitta fastbunden och titta på. Men skönt att vara ute, åtminstone.





 


Julpysseldags? Dessa har jag och prinsessan gjort. Vi samlade grenar och strån en dag vi gick promenad i mossen. Sen gjorde vi formen av metall.

Tycker det blev ganska fint. Kan dock tillägga att det var mycket svårare än det ser ut till! Om jag ska göra någon form av krans igen, blir det frigolit som "stomme"!


                                             

 
 
Ingen bild

katta

6 november 2011 00:07

Huva spindlar tur det inte blivit fika..hehe
Fina pumpor!!
kram

nellymonsteragent

6 november 2011 00:44

Försökte skrämma H. en kväll når hon kom o skulle jobba natt. Satte den svarta stora i ett hörn i köket. Men hon såg den inte. O när jag visade henne, bara skrattade hon o sa att hon var inte rädd för spindlar alls! Första tjejen jag vet som inte är rädd för spindlar.
Funderade en sekund på att göra samma sak med dig, men tänkte att det vore för elakt = )

Kram till dig oxå!

 
Ingen bild

Britt

6 november 2011 10:48

Her var det masse fint :) Nesten litt skummelt med de flotte edderkoppene ! Og for noen flotte gresskar og hjerter :))
Kjempe artig og fint altsammen.
Jeg og ser på hus. Småbruk over hele landet. Men, vi blir vel boende vi også.
Så kjekt med utflukter. Nydelig høst hos dere. Her har det vært litt rart med været. Opp i 16-17 varmegrader for noen dager siden. Høstfargene blir ikke de samme med våre skoger, men vi var i osen og der var det nydelig skue i landskapet. Lyng og gress med flotte farger.
Ha det godt.
God klem fra Britt

nellymonsteragent

6 november 2011 16:41

Det er jo så kjekt å drömme litt. Skulle så veldig gjerne ville ha myyye större tomt. Og kanskje noen höns... Og mannen vil ha "verksted".
Men det er jo fordeler og ulemper med det meste. Vi ikke bo midt ute i "villmarken", og har ikke all verdens tid til å pusse opp. Og alt er jo dessuten så dyrt. Og så har vi jo fått det ganske fint her (og det har jammen dere også!).

Har värt merkelig varmt her og den siste tiden. Er ikke så lei meg for det, selv om man kanskje burde bekymre seg for drivhuseffekten.

Håper dere får en fin avsluttning på helgen! Stor klem!!!

 
Ingen bild

katta

7 november 2011 17:29

Haha tur du inte gjorde det.. Då hade alla i hela huset hört mig!
kramis

nellymonsteragent

8 november 2011 09:10

Tänkte det. Sa till H. att om vi hade gömt en i köket till dig, så kanske ingen hade fått mat m.m den natten = )

 
Camilla

Camilla

18 november 2011 11:45

Hej!
Va fina saker ni gör :-)
Indie är på väg ur löpet nu, dag 21, och lugnet har återvänt till vårt hus. Inte för att det kommer vara länge. Efter helgen är det dags att släppa ihop hundarna igen och då kommer Indie börja jaga pojkarna.
Indie har inte heller haft ngn matlust under löpet, det är först de senaste dagarna som hon börjat äta igen. Och första veckan sov hon mest hela tiden. Märktes att det tar på krafterna att löpa.

Ha det bra!

http://www.eurasierkillarna.zoomin.se

nellymonsteragent

18 november 2011 18:00

Ja, vi blev lite överraskade att hon blev så pass påverkad av ett löp. Fattade först inte att det var därför hon inte åt. Mat har ju aldrig varit särskilt spännande. Tycker nog att hon börjar bli sig själv igen, men lite mer aptit vore trevligt = )
Ha det så bra, ni 0ckså!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nellymonsteragent - 29 mars 2012 21:44

Blir bara några snabba bilder! Tycker dom är så underbara. Dom  leker nästan varje dag nu, och det är utan tvivel höjdpunkten över alla för Nelly!                                             Visst är dom underbart söta?! ...

Av nellymonsteragent - 10 mars 2012 22:50

Den som letar, hon hittar...   Om man kanske skulle få komma ut i trädgården och leka spårhund med Prinsessan?         Vet inte vem som tyckte det var roligast, Nelly eller "Prinsessan". Den senare gömde skinkbitar runt på olika finurl...

Av nellymonsteragent - 6 december 2011 11:02

  En underbar liten dam på vilda vägar i trädgården nå'n gång i slutet av november. (Klicka på bilden, så blir den lite större.)                             ...

Av nellymonsteragent - 22 november 2011 12:03

Var en underbar promenad i "mossen" i förmiddags. Här är gått och trist nu för tiden, men det är ju ändå så underbart att komma ut i naturen! Har länge tänkt på att komma i gång med träning med långlina, men det har liksom inte riktigt blivit av. D...

Av nellymonsteragent - 2 november 2011 10:27

November är kanske den månaden jag gillar minst. Mörkt och trist, inget kul i trädgården, och det dröjer flera månader innan man har något hopp om ljusare tider.   Men det kunde ju alltid varit sämre. Och sen så är det ju höstlov. Prinsen och pri...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards