Direktlänk till inlägg 20 september 2011

September

Av nellymonsteragent - 20 september 2011 10:19


I lördags var det öppet hus på Hvilans trädgårdsskola i Åkarp. Förutom att man kunde köpa massor av fantastiska grönsaker, fanns där också lite "prova på". Prinsen och prinsessan fick testa att klättra i träd, med riktig klätter-utrustning och under uppsikt av elev och lärare(?) från arborist-linjen.

Prinsen tyckte att sådant ju borde omfatta en motorsåg. Klättringen var lite svår, tyckte han. Istället kunde man väl fått sågat av en gren eller två...

Prinsessan klättrade som en liten spindel, snabbt och effektivt mycket högre än vad jag egentligen tyckte var roligt. Men det hela övervakades som sagt av två "proffs", som även dom hade klätter-utrustning.


På blomster-dekoratör-linjen hade dom gjort ofantligt vackra figurer av natur-material. Vem skulle inte vilja ha en  "moss-klänning" i sin trädgård?  Eller en "sko" dekorerad med rosenblad... Fantastisk inspirerande!


   


...Så har man sin egen lilla trädgård. Inte alls lika fantasifull och påhittig. Ärlig talat mest rörig nu om dagen.

Men det blommar fortfarande lite här och var.    




Som sagt så är stockrosen en klar favorit. Den "skräpar ner" en hel del när den börjar vissna, och det är inte så vackert med dom bruna, torra plantorna i en hösttrist rabatt. Men jag brukar ändå låta dom stå kvar tills fröna är helt klara. Så samlar jag så många jag orkar, och "skakar ner" resten på marken innan jag rensar bort dom döda plantorna. På så sätt har jag frö att sprida runt i trädgården och till vänner till våren. Och de frö jag inte har plockat in, sår sig själva och ger glada överraskningar när det dyker upp nya plantor lite över allt nästa vår/sommar.

       


Även lejongap står rätt så fint här och var. Om det bara inte regnade jämt... Men man får ju njuta av det som finns kvar så länge det går!


       

Dagens Nelly:


Hon är inte så glad för att bli fotograferad, den lilla damen. Men här har jag lyckats få en närbild. (Tycker dock hon ser lite bekymrad ut...)


 
 
Ingen bild

Britt

21 september 2011 14:09

Skjønne Nelly :)
Kanskje det går å sende noen frø til meg ? Må de såes om høsten-og kommer det nye til våren eller er det slike som tar to år før de blomstrer? De røde valmuene skulle jeg og hatt :)de som vi så når vi gikk tur.
Ja,ja. Kjek lesning igjen hos deg og så artige bilder. Kos med de siste blomstene også.
God klem

nellymonsteragent

21 september 2011 22:24

Ja, hun vokser som ugress. Og nå begynner hun bli veldig flink til alt mulig. Kjemegöy å läre henne ting!
Klart du skal få stokkrose-frö. Tror nok at det går kjempefint å så dem om våren. (Kanskje du kan google det?)
De er toårige, og blomstrer andre året. Men hvis man har en del, så merker man det liksom ikke, da har man etterhvert alltid noen som blomstrer. Så gjelder det bare at man ikke luker dem bort förste året, sånn som jeg gjorde en gang =)
Tror ikke jeg har valmue-frö. Men det kan jeg lett fikse til neste år.
Og mens jeg har skrevet dett, har Sefan lärt Nelly "ligg" med klikker. =)

Klem fra oss!!!

 
Camilla & Indie

Camilla & Indie

21 september 2011 22:13

Hej!
Tack för gratulationen i bloggen. Jättekul att du hörde av dig. Tyckte det var kul att hitta din blogg så vi kunde läsa lite om syrran.

http://www.eurasierkillarna.zoomin.se

nellymonsteragent

21 september 2011 22:19

Va trevligt! Är inte så rutinerad "hundmänniska" som dig, så min blogg blir lite av varje.
Tycker som sagt att det verkar jättekul med utställningar. Men det verkar lite "krongligt". Är det mycket man bör lära sig, eller kan man bara kasta sig i det, och "ursäkta sig" med att man är nybörjare. Vad tror du?
Är det okej om jag lägger till dig i blogglistan?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nellymonsteragent - 29 mars 2012 21:44

Blir bara några snabba bilder! Tycker dom är så underbara. Dom  leker nästan varje dag nu, och det är utan tvivel höjdpunkten över alla för Nelly!                                             Visst är dom underbart söta?! ...

Av nellymonsteragent - 10 mars 2012 22:50

Den som letar, hon hittar...   Om man kanske skulle få komma ut i trädgården och leka spårhund med Prinsessan?         Vet inte vem som tyckte det var roligast, Nelly eller "Prinsessan". Den senare gömde skinkbitar runt på olika finurl...

Av nellymonsteragent - 6 december 2011 11:02

  En underbar liten dam på vilda vägar i trädgården nå'n gång i slutet av november. (Klicka på bilden, så blir den lite större.)                             ...

Av nellymonsteragent - 22 november 2011 12:03

Var en underbar promenad i "mossen" i förmiddags. Här är gått och trist nu för tiden, men det är ju ändå så underbart att komma ut i naturen! Har länge tänkt på att komma i gång med träning med långlina, men det har liksom inte riktigt blivit av. D...

Av nellymonsteragent - 5 november 2011 18:40

(Även) Vi har blivit såna som jämt och ständigt kollar på "Hemnet". Fast vi nog egentligen inte ska byta bostad. Tror jag. Allra första huset vi kollade på, när vi fortfarande bodde i lägenhet, råkade vara vårt Dröm-hus! Det var en genuin gammal ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards