Alla inlägg den 18 maj 2011

Av nellymonsteragent - 18 maj 2011 11:49


Dagens arbete:


 


En underbar ledig förmiddag med ett par timmar i trädgården. Jag har planterat diverse, kan man säga... Har för längst förlorat kontrollen på vad som är vad. När jag sådde i våras, var jag så "duktig". Skrev namn på varenda liten kruka. I år skulle det minsann inte bli som det alltid blir; att jag har diverse krukor fulla med växter men ingen koll på vilka det är. Nä, ordning o reda, skulle det vara. Tänkte jag. Tills det att jag började plantera om. Jag skulle nog komma ihåg, trodde jag. Men det gör jag såklart inte. Så nu har jag gjort en rabatt, med gudarna vet vad...

Det känns lite som med mannens mormor och morfar. Dom hade en underbar trädgård! Hon skötte blommorna, han ordnade grönsakslandet. Hon visste oftast inte namnet på allt det vackra som kom upp, mens han hade full koll på varenda  litet grönsaks-frö.Och i trädgården rådde en evig liten maktkamp om vilka som skulle få mest utrymme: mormor Ellas blommor eller morfar Nils`grönsaker.


Lite så har vi det i vår trädgård också.                  

Och om någon skulle undra vad det är som kommer upp i "landet" här, så är det nog bara att fråga mannen. Han har full koll.

Själv kan jag bara gissa på att det jag har planterat i dag, är en mix av lejongap, solrosor och zinnia.


 


Ganska säkert är att det kommer bli fint!

Tyckte dock att jag möjligtvis hörde mammas röst när jag sto och grävde i dag. "Planterar du ut sommarblommorna? Det är för tidigt!!!"

Kanske var det bara min egen lille ångest. Ambitionerna för årets trädgård är högre än något år tidigare. (Och så känner jag kanske en liten extra press på mig, nu som jag börja blogga om min trädgård.)

Men oavsett har jag fortfarande nästan hela växthuset fullt av plantor. Så om allt av någon anledning skulle misslyckas, är det bara att börja om. Och ha kul "på vägen". Det är ju det viktigaste!


 

Dagens valpbild!


  På lördag flyttar hon hem till oss!!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards