Alla inlägg den 9 juni 2011

Av nellymonsteragent - 9 juni 2011 13:04


Så var sommaren slut för denna gången. Känns det som, i alla fall. Småkallt och regnigt och inte alls kul att hålla på i trädgården. Och inte kan man asa med sig valpen till nån rolig affär heller. SUCK.   

Fast behöver hon inte egentligen ett nytt halsband?! Och kanske ett längre koppel. Samt möjligtvis nått annat roligt?

Vi kör dit. Lufsar in lite försiktigt, med Nelly i famnen. Man borde ju kunna ta med en valp till en sån affär, men man vet aldrig.

Direkt innanför dörren, kommer en trevlig dam och "kastar" sig över oss. "Nämen, har du blivit SÅ stor!" Och gulli-gull!   

Mannen var där för nån vecka sen och köpte hundmat (otroligt va mycket det går, fast det verkar som att hon knappt äter nåt?!?), och nu blev min goa nallevalp alltså igenkänd direkt! HÄR trivs vi!

Efter lite utprovning av halsband, fick vi reda på att det var 30% på diverse hundleksaker. Som hittat i dag! Vilken flyt!

Nelly fick välja, och det blev en sorts tyg-giraff som sen visade sig pipa. (Jag är lite motståndare av pip-leksaker - av olika anledningar, men Nelly älskade den!)

Den verkade kanske inte så rejäl, men det var ju en hundleksak,så...

Hemma igen tar vi fram giraffen. Jättekul!!! Direkt kunde man gnaga av diverse utstickande tygbitar. Åtminstone tills elake matte kom och klippte av dom.


     

Det har varit en jäktig dag...

Vaknade kvart över fem av att mannen och valpen gick upp. Mannen skulle till Danmark med jobbet, "stackar'n". Valpen skulle bara säga "hej o god morgon", kissa lite, och skälla på dammsugaren (den ska inte känna sig för säker...).

Morgonen i går började ungefär på samma sätt: Man och valp upp snortidigt. Fast då släppte vi inte ut henne. Inte direkt. Uppfödaren hade tipsat oss om kompostgaller kring sovplatsen. Så hon inte irrar runt i sovrummet när en annan vill sova. "Låtsas bara sova, så lugnar hon snabbt ner sig.!

Funkade jättebra.Tills i går morse. Då KLÄTTRADE hon över, upp i min säng. Redan innan vi fick henne, hörde vi historier om att hon klättrat över diverse galler och staket. Enligt uppfödaren var hon den ända valpen i historien som tagit sig över staketet och ut från trädgården. "Nåja..." tänkte jag. "Inte kan väl en liten valp klättra PÅ RIKTIGT!"

Vår valp kan.

Så nu är det slut på galler i sovrummet.


Inte tycker hon nåt vidare om regn heller. Vem gör väl det. Har busat lite i trädgården, men det bästa är att vara inne. Och busa där.

Undrar om man kan slita ner krukorna från fönsterbrädan? Eller tugga sönder datorsladden? Åtminstone måste man kunna äta skorna som står i skohyllan? (Där brukar ju aldrig stå några, så om man ska få gnaga på en sko nån gång, så måste det ju var nu!)

Suck.


Nu har hon somnat, min underbara valp. Och det kan behövas. För i eftermiddag får hon "kompis" på besök. En tax (med matte och mattes dotter), som man säkert kan skälla på, och skrämma minst lika mycket som farmor.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards