Direktlänk till inlägg 9 juni 2011

Djuraffären

Av nellymonsteragent - 9 juni 2011 13:04


Så var sommaren slut för denna gången. Känns det som, i alla fall. Småkallt och regnigt och inte alls kul att hålla på i trädgården. Och inte kan man asa med sig valpen till nån rolig affär heller. SUCK.   

Fast behöver hon inte egentligen ett nytt halsband?! Och kanske ett längre koppel. Samt möjligtvis nått annat roligt?

Vi kör dit. Lufsar in lite försiktigt, med Nelly i famnen. Man borde ju kunna ta med en valp till en sån affär, men man vet aldrig.

Direkt innanför dörren, kommer en trevlig dam och "kastar" sig över oss. "Nämen, har du blivit SÅ stor!" Och gulli-gull!   

Mannen var där för nån vecka sen och köpte hundmat (otroligt va mycket det går, fast det verkar som att hon knappt äter nåt?!?), och nu blev min goa nallevalp alltså igenkänd direkt! HÄR trivs vi!

Efter lite utprovning av halsband, fick vi reda på att det var 30% på diverse hundleksaker. Som hittat i dag! Vilken flyt!

Nelly fick välja, och det blev en sorts tyg-giraff som sen visade sig pipa. (Jag är lite motståndare av pip-leksaker - av olika anledningar, men Nelly älskade den!)

Den verkade kanske inte så rejäl, men det var ju en hundleksak,så...

Hemma igen tar vi fram giraffen. Jättekul!!! Direkt kunde man gnaga av diverse utstickande tygbitar. Åtminstone tills elake matte kom och klippte av dom.


     

Det har varit en jäktig dag...

Vaknade kvart över fem av att mannen och valpen gick upp. Mannen skulle till Danmark med jobbet, "stackar'n". Valpen skulle bara säga "hej o god morgon", kissa lite, och skälla på dammsugaren (den ska inte känna sig för säker...).

Morgonen i går började ungefär på samma sätt: Man och valp upp snortidigt. Fast då släppte vi inte ut henne. Inte direkt. Uppfödaren hade tipsat oss om kompostgaller kring sovplatsen. Så hon inte irrar runt i sovrummet när en annan vill sova. "Låtsas bara sova, så lugnar hon snabbt ner sig.!

Funkade jättebra.Tills i går morse. Då KLÄTTRADE hon över, upp i min säng. Redan innan vi fick henne, hörde vi historier om att hon klättrat över diverse galler och staket. Enligt uppfödaren var hon den ända valpen i historien som tagit sig över staketet och ut från trädgården. "Nåja..." tänkte jag. "Inte kan väl en liten valp klättra PÅ RIKTIGT!"

Vår valp kan.

Så nu är det slut på galler i sovrummet.


Inte tycker hon nåt vidare om regn heller. Vem gör väl det. Har busat lite i trädgården, men det bästa är att vara inne. Och busa där.

Undrar om man kan slita ner krukorna från fönsterbrädan? Eller tugga sönder datorsladden? Åtminstone måste man kunna äta skorna som står i skohyllan? (Där brukar ju aldrig stå några, så om man ska få gnaga på en sko nån gång, så måste det ju var nu!)

Suck.


Nu har hon somnat, min underbara valp. Och det kan behövas. För i eftermiddag får hon "kompis" på besök. En tax (med matte och mattes dotter), som man säkert kan skälla på, och skrämma minst lika mycket som farmor.

 
 
Ingen bild

Britt

9 juni 2011 22:53

Ja, vi deler visst på fineværet! Her har vi hatt fint vær i ettermiddag. Ser ikke ut til at vi får sommer denne mnd.
Så koselig med handletur. Maja har og vært med på dyrebutikken, hun syns det var kjempe skummelt å gå inn, men når hun først var innenfor var det kjempe spennende og maaange gode lukter:) Koselig å lese det du skriver.
Klem

nellymonsteragent

10 juni 2011 13:29

Denne dyrebutikken er ekstra kjekk. (Får vel tillegge at de ikke selger dyr, bare "tilbehör). De sa at de liker å "bestikke" hundene som "kommer på besök". Så både denne gangen, og den forrige fikk hun en tyggeleke når hun var der.

I dag har det värt skoleavsluttning, og det var så koselig. Oppholdsvär, heldigvis! Og nå begynner det faktisk begynne bli både varmt og sol! Klem tilbake!

 
Ingen bild

Monica

14 juni 2011 13:26

Hei.
Har dere fått sommeren tilbake eller? Utrolig flotte sommerbilder fra hagen deres, her spirer og gror det. I dag blåser vi vekk..., har typisk helårsvær, vått og kaldt..., hadde litt sommer i pinsehelgen ;)

nellymonsteragent

14 juni 2011 22:41

Hei, Monica!
Joda, her er mer eller mindre sommer, for det meste. Pinsehelgen var vidunderlig! Nesten for varm (men det klager man jo IKKE over!)! I dag har det värt sånn passelig, overskyet, men ganske varmt. Og i hagen "eksploderer" alt. Det er så fint nå!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nellymonsteragent - 29 mars 2012 21:44

Blir bara några snabba bilder! Tycker dom är så underbara. Dom  leker nästan varje dag nu, och det är utan tvivel höjdpunkten över alla för Nelly!                                             Visst är dom underbart söta?! ...

Av nellymonsteragent - 10 mars 2012 22:50

Den som letar, hon hittar...   Om man kanske skulle få komma ut i trädgården och leka spårhund med Prinsessan?         Vet inte vem som tyckte det var roligast, Nelly eller "Prinsessan". Den senare gömde skinkbitar runt på olika finurl...

Av nellymonsteragent - 6 december 2011 11:02

  En underbar liten dam på vilda vägar i trädgården nå'n gång i slutet av november. (Klicka på bilden, så blir den lite större.)                             ...

Av nellymonsteragent - 22 november 2011 12:03

Var en underbar promenad i "mossen" i förmiddags. Här är gått och trist nu för tiden, men det är ju ändå så underbart att komma ut i naturen! Har länge tänkt på att komma i gång med träning med långlina, men det har liksom inte riktigt blivit av. D...

Av nellymonsteragent - 5 november 2011 18:40

(Även) Vi har blivit såna som jämt och ständigt kollar på "Hemnet". Fast vi nog egentligen inte ska byta bostad. Tror jag. Allra första huset vi kollade på, när vi fortfarande bodde i lägenhet, råkade vara vårt Dröm-hus! Det var en genuin gammal ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards