Alla inlägg den 29 juni 2011

Av nellymonsteragent - 29 juni 2011 23:45



Barnen kom på en jätterolig lek: man kunde "gömma" nallen i trädet och få Nelly att "klättra" upp och hämta den. (Jättebra idé att uppmuntra klätter-apan att klättra, men ändå...)



Nallen har hon fått av Stina, och hon älskar den. Otroligt att den fortfarande är hel. Flera av hundleksakerna gick sänder direkt, men denna helt vanliga nalle har alltså överlevt flera veckor som Nellys favoritleksak!



 




   


Har man bara ett tålmodigt barn, kan denna leken pågå hur länge som helst!



Och denna leken tycker även Gustav om. Risken att bli "nafsat" är minimal, eftersom nallen för det mesta sitter i trädet. Hon har nästan fattat att man inte får bita bara sådär i "förbifarten". Så man behöver i stort sätt inte springa med livet som insats till badrummet når man ska borsta tänderna på kvällen. I början tyckte hon att just det var jätteroligt! Det blev ofta lite galet sådär mot kvällen. Och när barnen kom iklädd fladdrande pyjamas på väg till badrummet, blev det gärna vild jakt! Det har hon alltså nästan slutat med, och det är skönt.

Men det är fortfarande lite svårt för en valp att fatta att man måste vara försiktig när barnen leker med henne. Då känns det tryggt att målet för leken sitter i trädet, tycker Gustav.


   


Och så blir man kanske liiiite "ful" när man äntligen är den som bestämmer över leken. Rätt vad det är, sitter en frustrerad liten valp och gnäller under trädet. Nallen har "klättrat" för högt upp, och man kan inte få tag på den!!! Skönt att hon inte bara klättrade upp och tog den! Hon är nog mest hund ändå då...



   


Såhär fint har det blivit i trädgården. Dom senaste dagarna har alltså varit alldeles underbara, och nu växer det så man ser skillnad från dag till dag.


Rosenbönorna har börjat blomma. Dom har inte klättrat så högt och villt som jag hoppades, men än är det ju mycket kvar av sommaren. Och blommorna är underbara!


   


Här är årets första stockros. Hela trädgården är full, och förhoppningsvis kommer dom i många olika färger. Liiite trist bara att dom blommar så kort tid. Men då får man passa på och njuta så länge det varar.



Her är den vita New Dawn. Precis så vacker som jag hade tänkt mig. Och den dorftar underbart! Ihop med kaprifolen kommer spaljén snabbt att vara oframkomlig för en liten klätter-valp = )



Här är den vanliga rosa "New Dawn". Hoppas verkligen att sommaren blir riktigt lång, så vi hinner njuta av den där "rosen-väggen" som jag drömt om halva vintern och hela våren!



     


Varm valp under studsmattan. Nu går hon som en förvirrad liten vovve och letar. Studsmattanbel nämligen såld i går. I stället ska det sättass upp en pool. Alltid måste man ha nå't att göra...

         

Av nellymonsteragent - 29 juni 2011 11:28


Det har varit ett par underbara sommardagar här i södra Skåne. Och nu tror vi så klart stenhårt på att även resten av sommaren kommer att fortsätta såhär =).


I går var vi i Lomma och solade. Stina badade (så gott det gick; det är inte så lätt, när man nästan kan gå till Danmark och ändå bara ha vatten upp till anklarna...). Gustav grävde en grop (som vanligt). Och Nelly gjorde sitt bästa för att INTE bada. Men när det kom en glad fågelhund med sin matte som lekte med boll i vattnet, blev frestelsen för stor. När den okända "matten" kastade bollen, skuttade även Nelly i; mera nyfiken på hunden än på bollen. När hon sen till sin förvåning upptäckte att hon blivit BLÖT, backade hon tillbaks till stranden, och tittade lite anklagande på mig. Hon är inte så glad för vattnet, nej, men jag hoppas att hon kanske kan vänja sig under sommaren, annars blir det en VARM eurasier-sommar - förhoppningsvis.


Hemma igen fick vi duscha, allihopa. INTE kul att duscha med en vild valp i famnen, när man precis har solat och blivit lite bränd. Men det är ända sättet att få henne att stanna i badkaret. Nästa gång ska vi klippa klorna på henne INNAN duschen!


 

Efter det trista mötet med badkaret, såg vår ulliga lilla nalle mest ut som en lurvig liten terrier-blandning. Och hon var inte glad...


Stina har kommit på att dagarna med dock-vagn är förbi. Så nu skal det säljas leksaker. Men först måste valpen testa åket, så klart.

Med massor av mutor, fick vi henne att sitta i tillräckligt länge för att ta några foton. Stina var fotograf, mamma och Gustav mutade. Och Nelly fattade inte varför hon skulle sitta där...  


 


Flera bilder på uterummet:

Tycker att lamporna (från IKEA) är så vackra. En lagom "gammaldags" stil, men ändå moderna.


       


Grillen har fått bli en sorts hylla/förvaringsplats efter att vi möblerade om i uterummet.


 

Dessa vackra metall-boxarna är inköpta på Chilli, till en orimlig dyr peng... Här förvaras alla små trädgårds-saker som man inte vill att vovven ska äta upp =).





 





   

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards