Direktlänk till inlägg 23 augusti 2011

"Loppis"...

Av nellymonsteragent - 23 augusti 2011 13:21


Nelly



Inte så helt lett att få bra foton på "Hundis". Hon vill inte gärna titta mot kameran. Och hon verkar känna det på sig när man försöker smygfotografera. Så det blir många bilder med svansen i fokus... Men äpplen är roliga leksaker som man inte kan motstå! Även om man har munnen full av lösa tänder.

Alltså inte så roligt att vara Nelly nuförtiden. Det verkar vara jobbigt att tugga; minst fyra tänder håller på att trilla ut. Och torrfodret är inte alls intressant. Hon har aldrig varit särskilt glad i mat (om det inte råkar vara ost eller leverpastej eller liknande), men dom senaste dagarna har det varit extra tråkigt.

Har försökt blöta upp fodret i vatten eller blandat det med fil, yoghurt, lite smör, leverpastej... Hon slickar av det goda och låter resten vara  . Men hon är pigg och ganska glad ändå. Och äter några bitar - om man handmatar... Vilket man gör då. Så att hon inte svälter ihjäl (15-kilos-hunden!). Och ris är tydligen jättegott! Så då kan man väl få lite sånt, när man har tänder som inte går att tugga med.




 


I övrigt är hon den bästa lilla nalle-vovven i världen!!! Precis lagom i tid inför hundkurs-start på söndag har hon börjat lära sig vissa elementära "konster". Som att KANSKE komma när man kallar på henne, för det mesta sitta om man säger "sitt", nästan alltid vänta så man får torka tassarna när hon har varit ute, och INTE alltid hoppa upp på den som råkar komma in genom ytterdörren.

Hon är så otroligt gosig!!!

 

 


"Kyckling-bollar" är också jätteroliga leksaker. Men minst lika roligt är ju alla insekter som kryper och flyger omkring över allt. Fjärilar kan man hoppa och skutta efter i all evighet. Som tur är, så har hon börjat fatta att det kanske inte är så lämpligt att jaga fjärilar när man går promenad i koppel. 

Under plattorna utanför uterummet har vi en underbar samling av myror. Där gillar hon att ligga och lyssna (ibland nästan med örat mot plattorna) och lukta och titta. Och ve den myra som vågar sig fram när Nelly vaktar  .

Det är en annan grej; vaktandet. Det är inte ofta hon säger något, men när hon väl ryter till, är det så man hoppar i soffan. Inte låter det som att det är min lilla mys-valp som skäller på tidningsbäraren (?) vid halv fyra på morgonen. Eller på vad det nu kan vara i trädgården när mörkret faller på och barnen sover och mannen fortfarande är på jobbet och jag ändå låtsas trivas i soffhörnet.

Ett par gånger i dygnet (knappt) händer det alltså att hon skäller. Med djup, arg "troligtvis-livsfarlig-hund"-röst. Så den som möjligtvis låg och ålade i häcken på väg mot vårt hus, snabbt vände om och försökte inpränta i minnet vilket hus man INTE ska besöka utan invitation.  Åtminstone hoppas jag att det är så. (Om det nu låg någon i häcken.) Och jag tvivlar inte på att det i alla fall kommer att bli så. När hon bara få några månader och kilon till på nacken kan hon skrämma den tuffaste med sitt skäll. Åtminstone om man inte ser henne.   


 


Vår underbara gosiga lilla nalle. Som vi alltså just nu kallar "Loppis" - av uppenbara skäl. Suck!

Mannen hittade några konstiga insekter i pälsen på henne. Och när han skulle kolla lite närmre, hoppade dom! Nästan som loppor.   Det var rätt komisk i några sekunder. Ungefär så länge som det tog att få fram text och bild på GOOGLE.

Dom skuttande små var väldigt lika dom på bilden. LOPPOR.

nu blir det anti-ohyra-schampo och hund-duschning i tid och otid. Jättekul! Men det är väl lite så det är att ha hund. Kändes liiite löjligt att ringa runt till diverse "hundkompisar" och meddela : "Jo, Phoebe och Smilla var ju och lekte med Nelly härom dagen. Nu är det såhär..." Typ. Ja-ja.


 


 




 


Poolen är klar och används flitigt! En underbar investering i tid och pengar! Barnen har badat nästan varenda dag sen den kom upp. Så nu ska man bara snygga till lite runt omkring. Mannen har planer på trädäck och annat. Men man ska ju alltså ha tiden. Känns inte som att det är lönt att stressa. Det viktigaste var ju att barnen skulle kunna bada. Och det kan dom. Så då är jag nöjd!

Men visst blir det fint?



 


                


      

 
 
Ingen bild

Britt

27 augusti 2011 01:07

Hei og hei!
Ja,her var det nok en gang høy underholdningsfaktor :))
Ser ut som det har vært en tornado i epletreet ?
Nelly er bare hel skjønn fordi om hun på enkelte bilder ser ut som om hun har fått for korte bein :)-sånn er jo vår hund også. Tror ikke de bryr seg så mye om det selv da,slik som vi mennesker. Hva skal man med så laaaange bein egentlig.Hi,hi,-nok om det. Håper at tennene snart erstattes med nye brukbare da, før hun finner ut at håndmating er tingen! Super artig med svømmebassenget. Siden jeg har sett hvor det "bor" vet jeg at bildene lyger litt og at det er større i virkeligheten. Kjempe kos for alle badeløver :)
Klem og gode tanker fra meg!

nellymonsteragent

27 augusti 2011 09:58

Heisan!
Ja, man kunne jo ryddet litt för man tok bilde;). Det er ungene og kompiser som står for tornardo-effektene. Epletreet er et kjempefint klatretre, og det blir jo uansett alltfor mye frukt. Ja-ja.
Det med maten kommer antagelig til å spore ut helt. Det virker väre vanlig for eurasier at de ikke er interessert i mat. Og nå er det altså ikke spennende med mat i det hele tatt.
Tenkte at hun spiser vel når hun blir sulten. Men så er det dumt hvis hun blir så tynn.

Svämmebassenget ble bare helt toppen! Og på toppen av det hele, så har vi hatt nesten bare bade-vär siden det ble ferdig. I går og i dag har det värt/kommer det til å bli rekordvarmt. Herlig!

Håper at dere har det bra!

Stor klem!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nellymonsteragent - 29 mars 2012 21:44

Blir bara några snabba bilder! Tycker dom är så underbara. Dom  leker nästan varje dag nu, och det är utan tvivel höjdpunkten över alla för Nelly!                                             Visst är dom underbart söta?! ...

Av nellymonsteragent - 10 mars 2012 22:50

Den som letar, hon hittar...   Om man kanske skulle få komma ut i trädgården och leka spårhund med Prinsessan?         Vet inte vem som tyckte det var roligast, Nelly eller "Prinsessan". Den senare gömde skinkbitar runt på olika finurl...

Av nellymonsteragent - 6 december 2011 11:02

  En underbar liten dam på vilda vägar i trädgården nå'n gång i slutet av november. (Klicka på bilden, så blir den lite större.)                             ...

Av nellymonsteragent - 22 november 2011 12:03

Var en underbar promenad i "mossen" i förmiddags. Här är gått och trist nu för tiden, men det är ju ändå så underbart att komma ut i naturen! Har länge tänkt på att komma i gång med träning med långlina, men det har liksom inte riktigt blivit av. D...

Av nellymonsteragent - 5 november 2011 18:40

(Även) Vi har blivit såna som jämt och ständigt kollar på "Hemnet". Fast vi nog egentligen inte ska byta bostad. Tror jag. Allra första huset vi kollade på, när vi fortfarande bodde i lägenhet, råkade vara vårt Dröm-hus! Det var en genuin gammal ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards